Onze website wordt grondig vernieuwd. Dit is een tijdelijke versie.
Een wenperiode is voor alle betrokkenen belangrijk om de overgang van thuis naar het kinderdagverblijf vlot te laten verlopen. Wij vinden het belangrijk dat ouders en kinderen zich snel ‘thuis’ voelen in het kinderdagverblijf. De wenmomenten in de leefgroep zijn een unieke gelegenheid om kennis te maken met onze werking en begeleidersstijl. Tegelijk leren wij ouders en kinderen beter kennen.
De overgang van een leefgroep boven naar een leefgroep beneden wordt op voorhand besproken met de ouders. Het zijn steeds de oudste kinderen die overgaan. We voorzien een aantal wenmomenten zodat de kinderen geleidelijk aan kennis kunnen maken met de nieuwe leefgroep en de overgang vlot kan verlopen.
Wanneer een kind instapt in kleuterschool ‘klim’, worden ook een tweetal begeleide wenmomenten op school voorzien.
Ouders kunnen hun kind, op de afgesproken opvangdagen, op elk moment brengen of halen. Oudere broers en zussen komen graag mee naar het kinderdagverblijf. Let er wel op dat zij de rust en de veiligheid in de leefgroep niet verstoren. Ouders verwittigen de kinderbegeleiders wanneer een andere persoon hun kind komt ophalen.
Het kinderdagverblijf sluit om 18 uur. Kinderen worden 10 minuten vóór sluitingstijd (dus 17.50 uur) afgehaald. Bij laattijdig afhalen na 18 uur zal per begonnen half uur 10 euro boete worden gerekend.
Het kinderdagverblijf besteedt aandacht aan gezonde en lekkere voeding. Het menu is aangepast aan de leeftijd van een kind. Een mama die dat wenst, kan in het kinderdagverblijf borstvoeding komen geven of afgekolfde melkvoeding meebrengen. De flesvoeding voor baby’s wordt gegeven op het ritme van het kind en wordt juist voor gebruik klaar gemaakt.
Het middagmaal wordt elke dag warm aangeleverd door een traiteur. Het wordt in de keuken van het kinderdagverblijf geportioneerd en verder aangepast aan de leeftijd van een kind. Dieetvoeding wordt enkel op doktersvoorschrift klaargemaakt. Sommige producten moeten ouders dan zelf meebrengen.
Zieke kinderen of kinderen van wie de gezondheidstoestand besmettingsgevaar kan opleveren voor andere kinderen, kunnen niet worden toegelaten in het kinderdagverblijf.
We volgen de richtlijnen van Opgroeien om te bepalen of een kind al of niet naar het kinderdagverblijf kan komen.
Indien een kind ziek wordt of een ongeval krijgt tijdens het verblijf in het kinderdagverblijf, worden de ouders telefonisch verwittigd. Indien mogelijk komen ouders het zieke kind ophalen. Wanneer dit niet lukt, kan een kind in de opvang blijven mits toestemming voor toediening van koortswerende medicatie.
Kinderen die twee dagen na elkaar koorts maken in het kinderdagverblijf, worden de derde dag niet meer toegelaten. Het kind kan dan niet meer naar de opvang komen tot het genezen is.
Kinderen die opgevangen worden in het kinderdagverblijf zijn verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.